Orthodontie

Orthodontie, vaste beugel

De vaste beugel is een systeem dat elke tand of kies in alle richtingen kan verplaatsen en wordt ook wel slotjes- of plaatjesbeugel genoemd. Met op maat gemaakte brackets (slotjes) worden de tanden en kiezen met een draad op de goede plaats geduwd. Eventuele elastiekjes zorgen ervoor dat de boven- en ondertanden goed op elkaar passen. Er zijn verschillende soorten vaste beugels.

Conventionele brackets

De draad in het slot van de bracket wordt bij de conventionele brackets vastgehouden met elastiekjes (modules) of draadjes (stalen ligatuur). Tijdens de controles vervangt de tandarts-orthodontist of orthodontie-assistent de modules of ligatuurtjes.

Orthodontie, doorzichtige beugel (Aligners):

Schaamt u zich voor hoe uw glimlach eruitziet? U bent echt de enige niet. Veel volwassenen krijgen op latere leeftijd voor de eerste keer een orthodontische behandeling omdat ze uiteindelijk een mooie rechte glimlach willen hebben.
Reveal Clear Aligners van Henry Schein® OrthodonticsTM kunnen helpen de glimlach van uw dromen te bereiken door het aanpakken van problemen zoals:

  • Kruisbeet
  • Ruimte tussen de tanden
  • Overbeet
  • Crowding

Reveal aligners zijn de eenvoudige en gemakkelijke oplossing voor iedereen die graag een mooie rechte glimlach en meer zelfvertrouwen wil hebben. Uw gezondheid is onze prioriteit, wees er dus van overtuigd dat we rekening houden met uw algeheel welzijn als we met uw behandelaar samenwerken om aligners te leveren voor uw orthodontische behandeling.