Bleken

Professioneel bleken

U weet al dát een bleekbehandeling werkt, maar weet u ook hóe?

De blekende stof (carbamideperoxide of waterstofperoxide) dringt door het glazuur heen en bereikt zo de verkleurde moleculen in uw tand of kies

Verkleuringen op gebitselementen kunnen op twee manieren worden ingedeeld: extrinsiek of intrinsiek. Extrinsieke verkleuringen doen zich voor aan het gebitsoppervlak. Intrinsieke verkleuringen bevinden zich in de microscheurtjes in uw tandglazuur, maar ook diep binnenin uw dentine (de laag weefsel onder het tandglazuur). Met bleektandpasta’s en mondspoelmiddelen kunt u misschien wat van de extrinsieke verkleuringen wegkrijgen. Maar alleen met behulp van een echte professionele bleekbehandeling kunt u hardnekkige extrinsieke verkleuringen en de lelijke intrinsieke verkleuringen aanpakken, die maken dat uw gebit verkleuringen vertoont.

Opalescence-gels bevatten een actieve, blekende stof (carbamideperoxide of waterstofperoxide) die door het glazuur heendringt en zo de verkleurde moleculen in uw tand of kies bereikt. De zuurstofmoleculen uit de blekende stof reageren met de verkleurde moleculen in uw gebit en verbreken zo de verbindingen waardoor ze bij elkaar worden gehouden. De zuurstofmoleculen verspreiden zich door het hele gebitselement. Hierdoor krijgt u uiteindelijk een stralend witte glimlach.

Gebruik op de praktijk

Voor langdurige resultaten nemen wij gebitsafdrukken van uw gebit waardoor u een perfecte eigen passende bleekmallen krijgt. U krijgt van ons alle benodigdheden mee om thuis professioneel te kunnen gaan bleken. U blijft ook onder controle bij ons om de voortgang in de gaten te houden. Ook hebben wij dus een kant en klare set waar u zelf thuis heel eenvoudig mee kunt gaan bleken. Vraag uw tandarts of mondhygiënist wat het beste bij uw gebit past.