EMS

EMS: de nieuwe manier van pijnvrij tandsteen, tandplak en aanslag verwijderen.

Wij hebben de Airflow profylaxis Master van EMS in de praktijk in gebruik. Je gebit wordt hiermee witter, superschoon en glad. De kans op gaatjes is hierdoor een stuk kleiner. Deze professionele preventieve mondzorgbehandeling is écht vernieuwend. Dit systeem heet de Guided Biofilm Therapy. Het is gebaseerd op een acht-stappen-behandeling. Het is een optimale behandeling door de mondhygiënist, gecombineerd met jouw persoonlijke mondverzorgingdadvies. Tandsteen, aanslag en tandplak (biofilm) worden verwijderd met twee soorten ultrafijn poeder in combinatie met 40-graden verwarmd water. Deze manier van reiniging is niet alleen comfortabel maar ook zo effectief dat het gebruik van handinstrumenten (bijna) niet meer nodig is. Ook traditioneel polijsten, is niet meer nodig.

1) Controleren van de conditie van het tandvlees
2) Tanden worden gekleurd met een blauwe kleurstof, dan wordt zichtbaar waar nog aandachtspunten zijn voor je dagelijkse mondverzorging
3) Uitleg mondverzorging, hierdoor zult u gaan poetsen als een Pro!
4) Intensief reinigen met twee soorten ultrafijne poeder, zowel boven als onder het tandvlees wordt alle plak, aanslag en tandsteen verwijderd.
5) + 6) Het kan zijn dat er harder stukken tandsteen aanwezig is, dit zal dan met ultrasoon trillingen verwijderd moeten worden

7) Laatste controle, of alles echt schoon is, daarna bepalen we samen wanneer er weer een afspraak plaats kan vinden voor goed preventief onderhoud, want voorkomen is beter dan genezen!

Smilez EMS

 

Smilez Airflow EMS

Beste lezer,

Update Coronavirus

Wij hebben de reguliere mondzorg hervat, de afspraken die u heeft staan gaan gewoon door.

Wij houden ons hierbij aan de RIVM maatregelen. Dat houdt in dat we een volle wacht- en behandelkamer willen voorkomen. Daarom plannen wij de afspraken ruimer in. Daarnaast mogen er maximaal 2 patiënten in de behandelkamer aanwezig zijn. Ook verzoeken wij u bij binnenkomst uw handen te desinfecteren met de door ons aangeboden middelen.

We kunnen helaas niet garanderen dat behandelingen niet uitlopen en dat er momenten zijn waarop de wachtkamer te vol dreigt te worden. De assistentes zullen u dan vragen om later terug te komen of eventueel elders te wachten.

Wij verzoeken u dringend uw afspraak af te zeggen als u ziek bent, koorts heeft of twijfelt omdat iemand in uw directe omgeving deze klachten heeft.

Hartelijke groet,

Tandartspraktijk Smilez