Kronen, bruggen en facings

Kronen, bruggen en facings

Kronen, bruggen en facings zijn duurzame vervangingen voor uw eigen tanden en kiezen. Deze benaderen de oorspronkelijke vorm en functie zoveel mogelijk. Wij maken gebruik van de modernste CEREC digitale apparatuur. Hiermee kunnen wij snel, nauwkeurig en voor u comfortabel kronen en bruggen ontwerpen, vervaardigen en plaatsen. Klik hier voor meer informatie over onze CEREC 3D methode.

Wat is een kroon?

Een kroon is een kapje van metaal en/of porselein dat precies over een afgeslepen tand of kies past, wat de tandarts heeft omslepen. Het kapje zit dan op de tand of kies vastgelijmd. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug.

Wat is een brug?

Een brug wordt gemaakt ter vervanging van één of meer ontbrekende tanden en/of kiezen in de mond. Een brug zit vast aan twee of meer pijlers. Dat zijn afgeslepen tanden of kiezen aan weerszijden van de open ruimte van de ontbrekende tand of kies. Een brug bestaat uit twee of meer kronen die op pijlers passen en een brugtussendeel, ook wel ‘dummy’ genoemd. Deze bestaat uit één of meer kunsttanden en/of kiezen die op de plaats van de open ruimte komen.

Wat is een facing?

U wilt mooie witte tanden? Of wilt u verlost worden van een spleetje tussen uw tanden? Of wilt u een afgebroken tand laten repareren? Met behulp van een zogenoemde facing kan de tandarts het uiterlijk van uw gebit verfraaien.

Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. De tandarts plakt het vulmateriaal op de tand. Zo kan hij de vorm of de kleur van een tand veranderen. Ook kan hij spleetjes tussen tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, gele of bruine tanden weer wit maken en scheve tanden maskeren.

Cerec 3D Smilez Primescan

Beste lezer,

Update Coronavirus

Wij hebben de reguliere mondzorg hervat, de afspraken die u heeft staan gaan gewoon door.

Wij houden ons hierbij aan de RIVM maatregelen. Dat houdt in dat we een volle wacht- en behandelkamer willen voorkomen. Daarom plannen wij de afspraken ruimer in. Daarnaast mogen er maximaal 2 patiënten in de behandelkamer aanwezig zijn. Ook verzoeken wij u bij binnenkomst uw handen te desinfecteren met de door ons aangeboden middelen.

We kunnen helaas niet garanderen dat behandelingen niet uitlopen en dat er momenten zijn waarop de wachtkamer te vol dreigt te worden. De assistentes zullen u dan vragen om later terug te komen of eventueel elders te wachten.

Wij verzoeken u dringend uw afspraak af te zeggen als u ziek bent, koorts heeft of twijfelt omdat iemand in uw directe omgeving deze klachten heeft.

Hartelijke groet,

Tandartspraktijk Smilez