Narcose

Behandelen van patiënten met angst voor de tandarts

Angst voor de tandarts komt veel voor in Nederland. Ongeveer 40% van de Nederlandse volwassenen geeft aan angst te hebben voor een bezoek aan de tandarts. Het is goed om te weten dat u niet de enige bent als u angstig bent voor een bezoek aan de tandarts.

In onze praktijk stellen we u op uw gemak en vertellen u rustig en helder wat we gaan doen. U weet waar u aan toe bent.  De tandheelkundige techniek ontwikkelt zich steeds verder, hierdoor weten we ook steeds beter hoe we pijn kunnen vermijden. We werken bovendien snel en laten u niet onnodig wachten. Ook voeren niet meer behandelingen uit dan nodig. Uiteraard gebeurt alles in overleg met u.

Tandartsbehandeling onder Narcose bij Smilez

Als u bang bent voor de tandarts is een behandeling onder narcose eventueel interessant voor u, omdat u dan niets merkt van de behandeling. De behandeling kan in 1 keer worden uitgevoerd, zodat u ook niet meerdere keren terug hoeft te komen.

Bij Tandartspraktijk Smilez is het ook mogelijk om uw behandeling onder volledige narcose te ondergaan. Wij maken hierbij gebruik van de specialisten van Anesthesia and Intensive Care Services (AIC Services). AIC services is een gespecialiseerd narcoseteam, dat heel veel ervaring heeft met het behandelen van angstige mensen. De middelen die worden gebruikt voor de narcose zijn zeer kortwerkende middelen propofol en remifentanil. Na het staken van deze middelen wordt de patiënt zeer snel weer wakker en er is weinig kans op het ervaren van vervelende bijwerkingen zoals misselijkheid en braken.

Wij en AIC Services luisteren naar u en stellen u op uw gemak, zodat u de behandeling zonder problemen doorstaat.

Stappenplan narcosebehandeling

1. Vrijblijvend intakegesprek voor patiënten en niet-patiënten praktijk
Tijdens het vrijblijvend intake gesprek bespreken en informeren we u over de narcosemogelijkheden. Tijdens het gesprek wordt uitgebreid ingegaan op uw gebitsstatus, eventuele klachten, wensen en uw gezondheidssituatie. De gezondheidssituatie wordt uitgebreid besproken en geanalyseerd door de anesthesioloog. Voor een behandeling onder narcose is uw gezondheidssituatie cruciaal en er is een mogelijkheid dat vanwege uw gezondheid een behandeling onder narcose niet mogelijk is.

2. Behandelvoorstel
Aan de hand van het intakegesprek en uw medische informatie wordt in overleg met u een behandelplan opgesteld. Met het behandelplan geven wij u stap voor stap aan wat de tandarts gaat doen en waarom dit belangrijk is voor uw gebit. Uiteraard worden ook de kosten van het behandelplan met u besproken.

3. Veilig onder narcose
Het toedienen van de narcose gebeurt in alle rust door de anesthesioloog. De specialisten vertellen u wat er gebeurt, wat u ervan merkt en de duur van uw narcose. De duur van de narcose hangt af van het type behandeling die voorafgaand ook bij de intake besproken/ingeschat is.

4. Rustig bijkomen
Na de behandeling, als de narcose raakt uitgewerkt, wordt u wakker in een rustige ruimte. Dit noemen we de uitslaapkamer. De specialisten van AIC zorgen ervoor dat u rustig kan bijkomen. Uiteraard wordt u door de tandarts of assistent geïnformeerd hoe de behandeling is verlopen. Het is gebruikelijk dat u ongeveer na een half uur met begeleiding weer naar huis kan.

Neem iemand mee
Als u een tandartsbehandeling onder narcose ondergaat, is het belangrijk dat u niet alleen komt. Na een behandeling onder volledige narcose kan u niet zelf naar huis rijden en ook mag u niet met het openbaar vervoer naar huis. Het is bovendien wenselijk dat u bij thuiskomst niet alleen bent. De eerste 24 uur na de behandeling moet u rustig aan doen.

5. Nacontrole
De dag na de narcose zien wij u graag terug voor de nacontrole om te kijken hoe het met u gaat.